Nieuwe Software

Bijna halverwege 2022 en het wordt nu wel eens tijd om ook onze software te gaan vernieuwen. Door deze software zijn afspraak bevestigingen en herinneringen ook mogelijk, hoe handig is dat! 

Lees meer »

Wintertijgers

De dagen worden korter, het wordt ook steeds kouder en wij pakken de winterjas weer uit de kast, maar ook onze huistijgers gaan wat veranderen aan hun prachtige mantel.

Lees meer »

Vlooien...

Iedereen krijgt er wel eens een keer mee te maken, kleine zwarte springerige beestjes die over de buik van je hond/ kat krioelen. Brr waarschijnlijk krijg je net als ik al kriebels bij het lezen van deze tekst, maar wat zijn dit nou voor beestjes en hoe kom je er van af ? 

Lees meer »

Vakantie alweer voorbij

Ik schrijf dit op zaterdagavond nog in dubio of ik een pizza zal bestellen of de noodles uit de kast op maak... De afgelopen week was de trimsalon gesloten, ik had vakantie. Deze vakantie heb ik samen met Kim, mijn lieve buurtjes en lieve verhuurder de hele salon een make-over gegeven

Lees meer »

Heel verdrietig nieuws

 

Met intens verdriet moet ik jullie helaas mededelen dat mijn lieve vriendin, leermeester, steun en toeverlaat en ook jullie oude vertrouwde gezicht van de trimsalon, Astrid plotseling  en veel te jong is overleden. 
Woorden schieten hier tekort en het verdriet is groot. 

 

Vrijdag 12-02-2021 wordt er in besloten kring afscheid genomen van Astrid, donderdag 11-02 is er gelegenheid om afscheid te nemen van 19.00 tot 20.00.

Locatie:
Uitvaartverzorging Duin
van Maerlantstraat 4

1813 BH Alkmaar

 

12-01-2021

TRIMSALON-LOBBY SUCCESVOL: TRIMMEN ONDER VOORWAARDEN MOGELIJK

Door   Geplaatst op 12 januari 2021  In 2021Nieuws

 

Na een intensieve, weken durende lobby is het de ABHB dan toch gelukt om trimsalons weer open te krijgen, zij het onder voorwaarden. Huisdieren van wie het welzijn in gevaar komt, mogen vanaf nu wel getrimd worden op voorwaarde dat de dieren bij de eigenaar worden opgehaald en weer thuisgebracht.

Zoals je wellicht weet hebben wij de sluiting van trimsalons aanvankelijk aangevochten met het argument dat een trimsalon geen publieke plaats is. De overheid en het veiligheidsberaad was daar echter star in. Toch hebben we de druk meteen opgevoerd door aan te geven dat het dierenwelzijn wordt geschaad als een hond, kat of konijn niet op tijd getrimd wordt. En ook dat een dierenarts écht geen oplossing kan bieden in dit soort situaties.

 

bron: https://www.abhb.nl/trimsalon-lobby-succesvol-trimmen-onder-voorwaarden-mogelijk/

 

 

 

Deze tekst is op de website van onze belangenvereniging geplaatst.

Op dinsdag 22-12 hebben wij helaas de deuren moeten sluiten.

 

 

Het hoge woord is eruit. Gisterenavond is tijdens het veiligheidsberaad over het al dan niet sluiten van trimsalons gesproken. Vanmorgen bereikte ons het bericht dat een trimsalon aangewezen wordt als publieke plaats en om die reden dan ook gesloten moet zijn.

Ondanks onze zware lobby bij de overheid, is er toch besloten dat trimsalons niet open mogen blijven. Vorige week ontvingen wij over de uiteenlopende visies van veiligheidsregio’s en gemeenten. De ene regio vond dat trimsalons moesten sluiten en de andere regio dan weer niet.

Het bestuur van de ABHB vond dat er duidelijkheid moest komen en heeft vorige week een nieuwsbrief naar leden verstuurd, waarin onze kijk op de zaak werd uitgelegd. Gelijktijdig zijn we met deze onderbouwing de lobby gestart bij de overheid, dit met als doel de kwestie voor te leggen bij het veiligheidsberaad. Die heeft helaas besloten dat trimsalons definitief moeten sluiten tot en met 19 januari 2021. Het is een hard gelag, maar het is niet anders.

Veelgestelde vragen

Moeten ambulante trimsalons ook stoppen met trimmen?
Ja, ook mobiele trimsalons worden gezien als publieke plaats en moeten dus sluiten.

Ik heb een trimsalon aan huis. Moet ik stoppen met trimmen?
Ja, een trimsalon wordt gezien als een publieke plaats of publieke activiteit die ongewenste verkeersbewegingen op gang brengt. Je moet dus inderdaad stoppen met trimmen.

Moet ik mijn trimsalon per direct sluiten of kan ik vandaag nog afspraken naar voren halen?
De regels rond de lockdown zijn van 15 december. Daarover is nu duidelijkheid dat deze ook gelden voor trimsalons. Dat betekent dat een trimsalon ook vanaf toen gesloten had moeten zijn. Dit is per direct. Blijf je open, dan kan handhaving ingrijpen met een waarschuwing of met een boete.

Maar mijn trimsalon was toch helemaal geen publieke ruimte?
Wij hebben goede redenen gegeven op grond waarvan wij de overtuiging hadden dat een trimsalon geen publieke ruimte is. De overheid ziet dat echter anders0

Bron: https://www.abhb.nl/slecht-nieuws-trimsalons-moeten-toch-sluiten/