Behandelingen

 

Wassen

U kunt bij ons terecht voor een was behandeling zodat uw viervoeter weer heerlijk fris is. Dit is zowel voor langere vachten als de kortharige hond.

Wij werken met de was-en blaas methode, deze behandeling passen wij veel toe om honden door de verharing heen te helpen. 
Met name de honden met een dubbele vacht en veel onderwol hebben hier veel baat bij.

Plukken

U kunt bij ons terecht voor het plukken van uw ruwharige hond. Deze behandeling wordt meestal twee keer per jaar uitgevoerd op het moment dat de vacht plukrijp is. Staat uw hond in een stripvacht dan vind de behandeling vaker plaats.

Knippen/scheren

U kunt bij ons terecht voor het knippen/scheren van uw hond naar een gewenst model. Afhankelijk van de hond en de vacht wordt dit met de tondeuse of met de hand gedaan. Bij deze methodes worden de haren door middel van een snijblad ingekort, en er zijn met de tondeuse ook diverse (langere) lengtes mogelijk.

Wanneer uw hond dusdanig in de klit/vilt zit,  kiezen wij voor de minst pijnlijke behandeling. Dit bestaat vaak uit het kort scheren van de vacht.

All-in prijs

Al onze behandelingen zijn all-in, dat wil zeggen dat nagels knippen, anaalklieren en oren reinigen indien nodig bij de behandeling inbegrepen zit.  Als de hond het toelaat kan er naar het gebit gekeken worden.

Vaste klanten

Wanneer u vaste klant bij ons bent is het vrij knippen van de oogjes een gratis service. Hiervoor kunt u altijd bij ons naar binnen lopen.

Kat, konijn en cavia

Een gezonde kat kan zijn eigen vacht prima bijhouden. Er zijn uitzonderingen te bedenken waardoor het fout kan gaan zoals een slechte gezondheid.  De kat poetst zijn eigen jasje minder en er ontstaan klitten, dan is het aan de eigenaar om de kat te helpen. Dit kan door met de kat naar de trimsalon te gaan.

Ook voor een check-up of een periodieke behandeling om de vacht perfect bij te houden kunt u bij ons terecht.
Wij werken met de kat vriendelijke methode zonder dwangmiddelen. De behandeling bestaat uit het doorkammen van de vacht, eventuele klitten te verwijderen, nagels knippen en advies geven. 

Konijnen en cavia's kunnen ook vachtproblemen ontwikkelen. Konijnen en cavia's in de rui of met gewrichtsproblemen en de langharige rassen hebben hulp nodig. Klitten en viltplekken zijn erg vervelend voor het dier, het trekt aan de huid en kan zelfs wonden veroorzaken. De trimbehandeling bestaat uit het doorkammen van de vacht, in model knippen, klitten verwijderen, nagels knippen en advies geven. 

Anders dan bij de hond is het wel noodzakelijk om bij de behandeling van uw kat aanwezig te zijn voor een extra handje en de geruststelling van uw kat. U mag ook aanwezig zijn bij het trimmen van uw konijn. Tijdens de behandeling kan ik u tips en informatie geven.